Μη μου λες το γιατί

Περίληψη οπισθόφυλλου:
"Ένα δραματικό ψυχογράφημα, με ήρωες διαφορετικών προελεύσεων, που εμπλέκονται χωρίς να γνωρίζονται, μέσα από την προσωπική ιστορία της ζωής τους, η οποία τελικά συγκλίνει σε ένα και μοναδικό πρόσωπο.
Ο Στέφανος Κουρτέσης, ο κεντρικός ήρωας του έργου, είναι μια προσωπικότητα που συναρπάζει και απωθεί, με την απίστευτης σκληρότητας συμπεριφορά του και τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο τσαλαπατά και εκμεταλλεύεται τους πάντες γύρω του, προκειμένου να επιτύχει την προσωπική του ευδαιμονία, όπως τουλάχιστον αυτός την αντιλαμβάνεται.
Οι γυναικείοι χαρακτήρες, που αποτελούν τον στόχο τού πρωταγωνιστή της ιστορίας, στριφογυρίζουν σαν χορεύτριες σε γαϊτανάκι, γύρω από τον γοητευτικό εγκληματία, και αντιδρούν η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σημείο που αποτελεί και το πλέον γοητευτικό παράδοξο του μυθιστορήματος.
Συναρπαστικός στην πολυπλοκότητά του και ο χαρακτήρας της γυναίκας τού κεντρικού ήρωα, η οποία, οδηγημένη από τον φόβο και την ανασφάλεια, τοποθετεί ηθελημένα τον εαυτό της σε μια αδιανόητη κατάσταση, ώσπου η μοίρα να τη φέρει αντιμέτωπη με το πιο κρυφό μυστικό της.
Το απροσδόκητο τέλος αποτελεί μία ευφάνταστη έκπληξη για τον αναγνώστη και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία συναρπαστική αφήγηση. Το παρόν έργο, το οποίο διαβάζεται απνευστί, αποτελεί μία επιτυχημένη συλλογική προσπάθεια."
-Εύα Ρασούλη, συγγραφέας-

"Πρωτότυπο! Καθηλωτικό! Απέριττο! Οι 11 τρυπώνουν βαθιά στη σκέψη και την ψυχή των ηρώων χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού, μυστηρίου... και περιττά σχήματα λόγου. Μας παρασύρουν στον κόσμο που έφτιαξαν, μας βυθίζουν κομμάτι-κομμάτι στο μωσαϊκό που δημιούργησαν, μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο και να ολοκληρωθεί η εικόνα αφήνοντάς μας συγκλονισμένους!
Συγχαρητήρια, για ένα ανάγνωσμα που δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από τις σελίδες του και λυπάσαι σαν φτάσεις στο τέλος."
-Νικόλ Άννα Μανιάτη, συγγραφέας-

Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο από Τάσο Αγγελίδη-Γκέντζο, Μάνο Αργυριάδη, Άρτεμις Ευθυμιάδου, Λένα Ζαϊμη, Μάγδα Ιωαννίδου, Βιργινία Καλλιδοπούλου, Κατερίνα Λαζίδου, Χρ. Χαλικιοπούλου Μελισσά, Αθηνά Παπαδοπούλου, Αρσινόη Πασχαλίδου, Μαρία Συτμαλίδου
Σελίδες: 448
ISBN: 978-960-558-208-1
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION