2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (Ψυχογιός-Βόλος)

Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου

Ημερομηνία: Πέμπτη 06/04/2017 και ώρα 16:00 - Έλενα Χ. Στανιού
Η συγγραφέας θα δημιουργήσει με τα παιδιά ένα μικρό σεμινάριο προφορικής αφήγησης για την ικανότητα θετικής ανταπόκρισης στα συναισθήματα των άλλων και την αποδοχή τους. Το βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου έως και Δ΄ τάξης δημοτικού σχολείου.

Ημερομηνία: Πέμπτη 06/04/2017 και ώρα 18:00 - Γιώτα Φώτου
«Παιδική λογοτεχνία και κρίση». Το θέμα θα το αναπτύξουν οι συγγραφείς Γιώτα Φώτου και Μάνος Κοντολέων, έπειτα από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας.

Ημερομηνία: Παρασκευή 07/04/2017 και ώρα 17:00 - Πέγκυ Φούρκα
Η συγγραφέας θα μιλήσει για τον σχολικό εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα και τη φιλία. Το εργαστήριο περιλαμβάνει εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, εξηγώντας στα παιδιά τα στάδια εικονογράφησης ενός παιδικού βιβλίου, και τη διαδικασία δημιουργίας ηρώων, ώστε να αντιληφθούν πώς δίνουμε ζωή, έκφραση, κίνηση σε έναν ήρωα με τη χρήση πάντα απλών γραμμών, που όλοι μπορούν να σχεδιάσουν. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.

Ημερομηνία: Σάββατο 08/04/2017 και ώρα 16:00 - Μερκούριος Αυτζής
Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς: Ο Μερκούριος Αυτζής μαζί με άλλους συγγραφείς θα κάνει παρουσίαση ιστοριών βραχείας φόρμας με σύγχρονη ή παραμυθική πλοκή και πλούσια εικονογράφηση. Οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν βιωματικά με την ομάδα τους, σαν να είναι οι ίδιοι μαθητές μιας σχολικής τάξης, ένα λογοτεχνικό κείμενο και θα αυτενεργήσουν με βάση κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες που θα προτείνουμε. Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στις υπόλοιπες ομάδες. Τα βιβλία που προτείνονται για επεξεργασία είναι: «Ο Ορφέας και οι αθλητές του ανέμου», «Τρελό μου αμαξίδιο», «Γιασμίν - μια ζωή από την αρχή».

Ημερομηνία: Σάββατο 08/04/2017 και ώρα 17:00 - Έλενα Αρτζανίδου
Η συγγραφέας μαζί με τους συμμετέχοντες θα ζήσουν μια φιλαναγνωστική δράση που θα εμπεριέχει ανάγνωση, ερωτήματα που αφορούν τον ήρωα που ξεχώρισαν και εικαστική δημιουργία νέου ήρωα, μέσω μιας τεχνικής των σουρεαλιστών. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές από 11 ετών.
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION