Βιβλιοάποψη: "Αν ήμουν τραγούδι"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Δυο παιδικές φίλες συναντιούνται ξανά μετά από περίπου είκοσι χρόνια. Ξέγνοιαστες αναμνήσεις τις ενώνουν. Κι όμως κάτι... Κάποιος τις χωρίζει... Ερωτευμένες με τον ίδιο άνδρα και μέσα από συνεχείς ανατροπές, θα έρθουν αντιμέτωπες βλέποντας τη ζωή τους να εξελίσσεται και να επαναλαμβάνεται σαν το ρεφρέν ενός τραγουδιού... Τι θα υπερισχύσει; H φιλία; O έρωτας; H αγάπη; Η μητρότητα; Συγκεχυμένα συναισθήματα που θα διασπαστούν και θα ενωθούν ξανά, γράφοντας τους στίχους για την πιο παράξενη μελωδία που θα μπορούσε να συνθέσει η τύχη...

«Όταν οι γέφυρες γκρεμίζονται, τα μονοπάτια γεμίζουν από ασήκωτους λίθους, οι θάλασσες ξεραίνονται και η ατμόσφαιρα γίνεται ομιχλώδης σαν αφρισμένο αέρινο κύμα, τότε το μόνο που μένει είναι η αναζήτηση της πραγματικότητας. Ψεύτικη η αλήθεια που βίωνε η Ζωή. Αληθινό το ψέμα που ζούσε η Σάνυ. Και στη μέση ένας άνδρας με συνεχόμενα λάθη...»

Η άποψή μου:
(γράφει η Λιάνα Τζιμογιάννη)
Στον ανταγωνιστικό κόσμο των βιβλίων, βλέπουμε πολλά φιντάνια να ξεπετάγονται, χωρίς στην ουσία να έχουν κάτι να μας πουν. Γεμίζουν το κεφάλι τους με φανφάρες, παρακολουθούν ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής και νομίζουν ότι έγιναν και συγγραφείς... Πως λέμε «κι η κουτσή-Μαρία συγγραφέας»; Ε... αυτό!!!

Σίσσυ Θεοφανοπούλου: μια κοπέλα που την πρώτη φορά που γνώρισα, σίγουρα δεν απέπνεε τον αέρα συγγραφέως, παρά έκανε τόσο καλή παρέα, όπως το κορίτσι της διπλανής πόρτας!!! ΑΥΤΟ ήταν που με προκάλεσε να διαβάσω το πρώτο της μυθιστόρημα, ελπίζοντας να μην είναι ένα από τα φιντάνια που ανέφερα πριν λίγο. Ήταν Ιούνιος 2014 που διαψεύστηκα και το χάρηκα!!!

Το «Αν ήμουν τραγούδι» πραγματεύεται μια σχέση τρίγωνο, με τις δύο γυναίκες να μη γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης και τον άντρα-μήλο της Έριδος. Συνήθως μια τέτοια σχέση αποκαλύπτεται και δεν έχει happy end, γιατί «αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη»!!! Τι γίνεται όμως, στην περίπτωση του βιβλίου, που οι δυο γυναίκες είναι παλιές φίλες, που έχουν χωριστεί σε άλλες ηπείρους και ξαναβρίσκονται μετά από 20 χρόνια από ένα παιχνίδι της μοίρας;

Ένας άντρας ανάμεσα σε δυο γυναίκες: στη Ζωή με τη στρωμένη «ζωή» και την πετυχημένη δουλειά στην Αμερική και στην εξίσου πανέμορφη Σάνυ, ξεναγό της ομορφιάς της χώρας μας. Η εργασία του Έκτορα τον φέρνει στην Ελλάδα, όπου συναντά κι ερωτεύεται τη Σάνυ. Άντε τώρα να διαλέξεις: την επί χρόνια σύντροφό σου, ή τον θυελλώδη έρωτα; Ο Έκτορας αποφασίζει, αλλά είναι πλέον αργά... επειδή αν ξεκινήσεις με ψέματα, δε θα πας μακριά... και μια κούκλα, απομεινάρι της παιδικής φιλίας, έχει να πει πολλά...!!

Μπορεί να ήταν το πρώτο πόνημα της Σίσσυ, αλλά σίγουρα είχε τα φόντα ενός βιβλίου ώριμης, μα και φρέσκιας γραφής, καθώς η πλοκή είναι τέτοια που θες να δεις τι θα γίνει παρακάτω και πώς θα έρθει η αποκάλυψη της «απαγορευμένης» σχέσης... Σε μερικές ώρες ήμουν ήδη στις τελευταίες σελίδες!!

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συνεχίσω τη ζωή μου όπως οι γυναίκες της ιστορίας, έχοντας πρότινος βιώσει μια τόσο μεγάλη θύελλα συναισθημάτων. Όμως, θέλει τσαγανό η συγχώρεση και μεγάλη δύναμη καρδιάς να πας στο επόμενο βήμα, που επέλεξαν και οι δυο πρωταγωνίστριες...

Μπράβο Σισσάκι μου!!! Ξεκίνησες, βάζοντας τον πήχη ψηλά και σε επόμενη ανάρτηση θα μιλήσω για τα παιδικά σου βιβλία και τις «Γυναίκες-θάλασσές» σου, αναμένοντας (εντός Μαϊου '17) το νέο σου μυθιστόρημα «Το κέντημα του όρκου»!!!

Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Σίσσυ Θεοφανοπούλου
Σελίδες: 344
Διαστάσεις: 13,5 x 20,8
ISBN:  978-960-468-032-0
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION