Βιβλιοάποψη: "Μετρό Λονδίνου, 7 σταθμοί, 7 ιστορίες"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μετρό Λονδίνου:
Επτά διαφορετικοί σταθμοί που παίζουν ρόλο σε επτά διαφορετικές ιστορίες.
Επτά σταθμοί που επηρεάζουν τις ζωές διαφόρων επιβατών.
Ένα ταξίδι από την γέννηση του μετρό στο Λονδίνο έως και τις μέρες μας.


Η άποψή μου:
(γράφει η Λιάνα Τζιμογιάννη)
Η αγάπη που έχει η Εύη για το Λονδίνο και την ιστορία του είναι γνωστή. Ως δικηγόρος που είναι, περίμενα να συναντήσω μια περίτεχνη, «δικηγορίστικη» γλώσσα κι όμως, διαψεύστηκα, καθώς πιο απλή δε νομίζω να έχω τύχει σε διήγημα! Εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα πόσο ενδιαφέρουσες ήταν και οι 7 ιστορίες, με φόντο 7 σταθμούς του μετρό Λονδίνου... Όλες φτιαγμένες με τόσο μεράκι και λεπτομερή ανάλυση των ιστορικών στοιχείων του κάθε σταθμού, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένους χαρακτήρες! Πραγματικά κάτι μοναδικό, δεν έχω ξαναδιαβάσει παρόμοιο και δε νομίζω και να υπάρχει κάτι αντίστοιχο!

Δεν διαδραματίζονται όλες οι υποθέσεις στο μετρό, στον εκάστοτε σταθμό που αναφέρει ο τίτλος της κάθε ιστορίας. Κάποιες απλά έχουν εμπνευστεί από θρύλους και μύθους και η υπόθεση ξετυλίγεται στον «επάνω» κόσμο κι όχι στο υπόγειο των σταθμών. Κάποιες αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα και κάποιες καταγράφονται σε δύο χρόνους, το παρελθόν και το παρόν. Αναλύονται διαπροσωπικές σχέσεις, όπως χαρακτηριστικά στην ιστορία «Χάμερσμιθ», η οποία μιλάει για ένα ζευγάρι που γνωρίστηκε στον εν λόγω σταθμό και λόγω των διαφορετικών αντιλήψεών του, η σχέση τους περνά από σαράντα κύματα.

Η ιστορία με τίτλο «Μπανκ» περιγράφει την περιπέτεια του Τζέικ κατά τη δημιουργία του ομώνυμου σταθμού και τη συνάντησή του με ένα πνεύμα, που του σώζει τη ζωή! Όποιος διαβάσει την ιστορία «Μουργκέιτ», θα θελήσει αμέσως να πάρει τηλέφωνο τον/την αγαπημένο του να του πει ΣΗΜΕΡΑ πόσο τον αγαπάει, και να μην αναβάλλει ποτέ ξανά ούτε στιγμή να εκφράσει τα συναισθήματά του!

Πολυεπίπεδες λοιπόν, οι ιστορίες της Εύης και η ανάγνωση κυλάει γοργά, όσο περνάνε οι σελίδες! Αν και μικρές σε διάρκεια, οι ιστορίες έχουν αρχή, μέση και τέλος και δε σε αφήνουν ανικανοποίητο! και βεβαίως, σε γεμίζουν συναισθήματα... Είναι ένα ανάγνωσμα που απόλαυσα και μπορώ να πω ότι δε μου έφτασαν οι 7 ιστορίες κι ότι θέλησα και συνέχεια! Ελπίζω να εισακουστώ!

Καλή επιτυχία Εύη μου και αναμένω συνέχεια στο εγχείρημα!!!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Εύη Ρούτουλα
Σελίδες: 134 / Διαστάσεις: 14x21cm
Ημερ. έκδοσης: 2013
ISBN: 978-1-909884-01-4
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION