Βιβλιοάποψη: "Ποτέ μη λες για πάντα"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μια γριά μάγισσα και τα φυλαχτά του έρωτα.
Ζωές ανθρώπων που μπερδεύονται και μπερδεύουν.
Ο Φίλιππος, η Μαίρη και ανάμεσά τους το αύριο να εκδικείται στο χθες!
Όταν ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον θάνατο, ποιος άραγε βγαίνει νικητής;
Όταν η ζωή ντύνεται μοναξιά, ποιοι αόρατοι φύλακες αρχαίων μυστικών μπορούν να σε βοηθήσουν;
Στη Ρόδο του σήμερα ταξιδεύει μια γόνδολα από τη Βενετία, τραγουδά αμανέδες μια όμορφη Τουρκάλα, κι ένας προδομένος έρωτας γράφει γράμματα που τα κλείνει σε μπουκάλια και τα πετά στη θάλασσα για να τα βρεις εσύ.
Να βρεις εσένα, κάπου στο ψέμα και την αλήθεια των ηρώων αυτού του βιβλίου.
Μια μεταφυσική ιστορία που, όμως, κάποιοι κάπου την έζησαν ή την ζουν ακόμα...

Η άποψή μου:
(γράφει η Λιάνα Τζιμογιάννη)
Σελ. 132: «Δεν είναι ο θάνατος που στοιχειώνει τους ανθρώπους τελικά. Είναι οι άνθρωποι που στοιχειώνουν το θάνατο».

Ό,τι και να πω για τη γραφή της Αναστασίας, θα είναι πολύ φτωχό! Μόνο να λάβεις υπόψη σου ότι ως στιχουργός (δηλαδή, λεξιπλάστης) γνωρίζει επιτυχία στη μουσική βιομηχανία και δύο της βιβλία έχουν μεταφερθεί στην τηλεοπτική οθόνη, τότε πραγματικά υποκλίνεσαι σε αυτή την ξεχωριστή γραφή, που χαρακτηρίζει το "Ποτέ μη λες για πάντα".

Από το εξώφυλλο, που τραβά το έμπειρο μάτι του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία τελεία του κειμένου, νιώθεις ότι γίνεσαι μέτοχος μιας μεταφυσικής ιστορίας, που απ'ό,τι έμαθα, στηρίζεται και σε πραγματικά γεγονότα! Όλο το βιβλίο στάζει έρωτα... Είναι γεμάτο από συναισθήματα, λυρισμό και φράσεις που σε ανατριχιάζουν:
«Καταδίκη σου η μοναξιά στην καρδιά σου, συγχώρησε τον εαυτό σου!»
«Μπορώ να είμαι τα πάντα, μόνο όταν κατανοήσω το τίποτα της μικρής ζωής μας.»
«Πώς είναι δυνατόν να ζητάς η λογική μου να μερέψει την τρέλα μου, όταν η τρέλα μου θα έπρεπε να είναι η μόνη λογική σου διέξοδος στα αδιέξοδα αυτού του κόσμου;»

Μια μάγισσα στη Βενετία, που μοιράζει φυλαχτά αγάπης και μια μάγισσα στη Ρόδο, η ίδια η Αναστασία, σε ξεσηκώνουν με την υπέροχα ρομαντική υπόθεσή της, που εκτυλίσσεται στο μαγικό νησί των Ιπποτών! Όταν η αγάπη μένει παντοτινή, όταν σε εμπνέει ο έρωτας, όταν όλα φωνάζουν "Σ'αγαπώ", τίποτα δεν έχει πια σημασία... ούτε η απιστία, ούτε ο θυμός, ούτε ο ίδιος ο θάνατος...

Πρόκειται για ένα έργο που του αξίζει τηλεοπτική μεταφορά, καθώς διαβάζοντας, μου έρχονταν στο μυαλό εικόνες, που πραγματικά καθηλώνουν (δε μπορώ, θα το πω: ειδικά η σκηνή με την αυτοκτονία της Μαίρης!)... Κινηματογραφικό σκηνικό, ευωδιές από ένα νησί που λατρεύω, χαρακτήρες που δε θα ξεχάσεις πάνω στον πόνο τους, αλλά και στις χαρές τους! Συστήνεται και διαβάζεται μονορούφι και μέσα στις καρδιές μας έχει ήδη φτιάξει φωλιά!!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Αναστασία Κορινθίου
Σελίδες: 224
Ημερ. έκδοσης: Μάιος 2015
ISBN: 978-960-9585-50-7
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION