Βιβλιοάποψη: "Νοέλια Ι & ΙΙ"

Νοέλια Ι - Η προφητεία του Μαύρου Ρόδου / περίληψη:
Γεννημένη πριγκίπισσα, προορισμένη να γίνει βασίλισσα, με όλα τα σημάδια χαραγμένα στην ψυχή και στο κορμί της να προδικάζουν τη μοίρα της, η Νοέλια οδηγείται στα δεκαοχτώ της χρόνια στο κάστρο του Μαύρου Ρόδου για να παντρευτεί τον βασιλιά Γκάμπριελ και να εκπληρώσουν μαζί μία αρχαία προφητεία, φέρνοντας στον κόσμο τον διάδοχο που θα γίνει ο προάγγελος της ειρήνης και της ισορροπίας.
Αντιμέτωπη με τους χειρότερους εχθρούς της, θα αμφισβητήσει τη μοίρα της και θα παλέψει με όσους θα σταθούν εμπόδιο στις βουλές της καρδιάς της. Θα είναι άραγε η αγάπη η λύση του αινίγματος; Με τον αγαπημένο της Φιλίπ στο πλάι της θα κληθεί να το ανακαλύψει.
Σύντομα, η Νοέλια αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως της το έχουν υποσχεθεί και νιώθει σα να έχει απλά μεταφερθεί από το ένα χρυσό κλουβί στο άλλο. Μοναδικό φως στο σκοτάδι της, η συντροφιά του προσωπικού της αξιωματικού Φιλίπ Ντελαμπέρ τον οποίο ερωτεύεται παράφορα, δίχως να γνωρίζει πως κι εκείνος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της, χρόνια ολόκληρα από ένα και μοναδικό της πορτραίτο.


Νοέλια ΙΙ - Η επιστροφή του Λευκού Ρόδου / περίληψη:
Δέσμια μιας πανάρχαιας προφητείας που εναποθέτει όλες τις ελπίδες για ειρήνη στη Ροδεσία πάνω στο γιο της, η Νοέλια έχει ήδη διαπιστώσει πως την έχουν εξαπατήσει. Μοναδική της διέξοδος για να ζήσει τη ζωή που της στέρησαν είναι η απόδρασή της από το σκοτεινό κάστρο του Μαύρου Ρόδου, μαζί με τον αγαπημένο της αξιωματικό, Φιλίπ. Όμως τα πλάσματα του νερού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εκμεταλλεύονται τη μία και μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάζεται, ανατρέποντας τα γεγονότα. Κρυμμένη φυγάς για τη μια φυλή, καταζητούμενη για την άλλη, η Νοέλια θα έρθει αντιμέτωπη μ’εχθρούς και φίλους, συνωμότες και πιστούς ακόλουθους, και θα δει ένα-ένα τα μυστικά του παρελθόντος ν’αποκαλύπτονται έως ότου θα φτάσει στην αλήθεια.


Η άποψή μου:
(γράφει η Λιάνα Τζιμογιάννη)
Τελικά... συγγραφέας γεννιέσαι, δε γίνεσαι!!! Η ιστορία της Μαρίας Στεφάνου με είχε συνεπάρει τόσο πολύ καθώς εικόνες ξεπηδούσαν κατά την ανάγνωση... Κι ΑΥΤΟ είναι το ταλέντο ενός συγγραφέα: με λόγια απλά να κάνει τον αναγνώστη να μη θέλει ν’αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του και την ίδια στιγμή να χάνεται στον κόσμο που πλάστηκε...

Σε ένα είδος που δεν βρίσκει την ανταπόκριση που του αξίζει, αυτό της "λογοτεχνίας του φανταστικού", η διλογία της Νοέλια μού χάρισε πολύ όμορφες ώρες, παρακολουθώντας τα πρωταγωνιστικά ζευγάρια, Φιλίπ και Νοέλια, Λορένα και Ρενάρ, Μαντλέν και Βαλέριο, τις δολοπλοκίες ανάμεσα στις Κυρίες της Αυλής μα και τις δυνατές κι αγνές φιλίες μέσα σε αυτή, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται μεσαιωνική. Τελειώνοντας κάθε κεφάλαιο, ξανάπιανα τις αγαπημένες σκηνές από την αρχή! Τόσο πολύ λάτρεψα την κάθε λέξη που διάβαζα! Πολλά μπράβο στη συγγραφέα μας, καθώς στα 22 χορταστικά κεφάλαια του βιβλίου, δεν υπήρχε ούτε μία στιγμή ανίας παρά μόνο αγωνίας και συγκίνησης και πάνω απ’όλα, κανένα από τα κεφάλαια δεν επαναλαμβανόταν με επόμενο, πράγμα που βλέπω σε άλλα βιβλία.

Οι -καμωμένοι με τέχνη- διάλογοι καθοδηγούσαν τον αναγνώστη στο ξεδίπλωμα των χαρακτήρων και οι γενικές περιγραφές με απλές λέξεις είχαν να πουν κάτι, προσθέτοντας το πετραδάκι τους στη συνολική γοητεία του μυθιστορήματος!

Αμέσως μετά, ξεκίνησα τη συνέχεια της διλογίας. Πόσο εκπληκτική η ιστορία που έπλασε η συγγραφέας! Καταθέτει μια άριστα δομημένη συνέχεια σε μια ιστορία, που θα ζήλευε κι ο πιο καταξιωμένος σεναριογράφος του Χόλυγουντ! Έμεινα τρομερά ενθουσιασμένη!!

Νέα πρόσωπα έκαναν την εμφάνισή τους και κάποια άλλα καλώς αφανίστηκαν. Για μια προφητεία που ακούσαμε στο πρώτο μέρος, πλέον δίνονται περισσότερες εξηγήσεις και ποιους αφορά. Απαντώνται απορίες, που τυχόν απέμειναν στη συνείδηση του αναγνώστη από τη Νοέλια Ι. Βλέπουμε ότι μια άβουλη πριγκήπισσα πλέον μεταμορφώνεται σε μια βασίλισσα, άξια να κρατεί τα σκήπτρα του λαού της, έχοντας στο πλάι της και τον κατάλληλο βασιλιά. Σκηνές μάχης, φρίκης, αλλά και ανείπωτης ευτυχίας μαρτυρούν τα κεφάλαια της «Επιστροφής του Λευκού Ρόδου».

Τα δύο αυτά βιβλία πραγματικά αξίζουν να υπάρχουν σε μια βιβλιοθήκη! Λίγες οι φορές που απολαμβάνω τόσο την ανάγνωση διλογίας και δε μετάνιωσα στιγμή. Εύχομαι τα επόμενα βήματά της να τη φέρουν αντιμέτωπη με μεγάλη επιτυχία, μέσα από τον καινούργιο της εκδοτικό οίκο και με περισσότερους αναγνώστες! Καιρός το πετραδάκι να γίνει διαμάντι! Ανακαλύψτε τη Μαρία Στεφάνου και δε θα χάσετε...


Στοιχεία βιβλίου Ι:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Μαρία Στεφάνου
Σελίδες: 600
Διαστάσεις: 14 x 21 cm

Στοιχεία βιβλίου ΙΙ:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Μαρία Στεφάνου
Σελίδες: 464
Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION