*NEW* Νέες κυκλοφορίες από Ian Rankin!!!

Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Ίαν Ράνκιν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960 στο Φάιφ της Σκοτίας. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, απ’όπου αποφοίτησε το 1982. Πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή, έκανε διάφορες δουλειές, από εργάτης σε αμπελώνες, ως φοροεισπράκτορας και μουσικός συντάκτης. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1986, αλλά η καθιέρωσή του ήρθε με τη δημιουργία του διάσημου αντιήρωά του, του επιθεωρητή Ρέμπους, το 1987. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και είναι μπεστ σέλερ στις περισσότερες ηπείρους. Έχει λάβει τέσσερα CWA DAGGER AWARDS, ενώ το 2004 απέσπασε το πλέον έγκριτο αμερικάνικο EDGAR AWARD. Έχει τιμηθεί με ακαδημαϊκούς τίτλους από τα πανεπιστήμια του Αμπερτέι, του Σεντ Άντριους, του Χαλ και του Εδιμβούργου ενώ για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία του απονεμήθηκε επίσης τιμητικός τίτλος (OBE) από τη βασίλισσα της Αγγλίας. Τον Μάρτιο του 2015 έγινε μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Εδιμβούργου, ο πρώτος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στον οποίο επιφυλάσσεται αυτή η τιμή.

Ζει στο Εδιμβούργο με τη σύντροφό του και τους δυο γιους τους. Επισκεφθείτε το site του συγγραφέα.

Τα έργα του:

Σκοτεινή πλευρά / περίληψη:
Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού στη Μ. Βρετανία Ίαν Ράνκιν (Ian Rankin), όπου ξεπερνά σε πωλήσεις τον Στίβεν Κινγκ και τον Τζον Γκρίσαμ, μας συστήνει τον νέο επιθεωρητή Μάλκομ Φοξ στο βιβλίο του "Σκοτεινή πλευρά" ("The Complaints").

Κανένας δεν συμπαθεί τους Complaints -τους αστυνομικούς που ερευνούν άλλους αστυνομικούς. Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έχει το παρατσούκλι «Σκοτεινή πλευρά» και εκεί εργάζεται ο Μάλκομ Φοξ. Είναι ένας σοβαρός άντρας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ο πατέρας του είναι σε οίκο ευγηρίας και η αδερφή του έχει μια βασανιστική σχέση. Ο Φοξ αναλαμβάνει μια νέα υπόθεση, τη διερεύνηση του αστυνομικού Τζέιμι Μπρεκ, ο οποίος είναι βουτηγμένος στη βρομιά αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Καθώς ο Φοξ ερευνά, ανακαλύπτει ότι γύρω από τον Μπρεκ υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μυστικά, ειδικά ένας βίαιος φόνος.

Με το βιβλίο αυτό ο Ράνκιν αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς αστυνομικού στον κόσμο. Καταιγιστικός ρυθμός και βαθύτερα ηθικά διλήμματα για το σωστό και το λάθος.

«Ο Ράνκιν είναι μαέστρος σ'αυτό που κάνει, που για μένα είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο συνδυασμός σκηνικού, πλοκής, χαρακτήρων και θέματος, το οποίο για τον Ράνκιν είναι η ηθική διάσταση των πραγμάτων... Ο Φοξ είναι ένας τόσο ολοκληρωμένος χαρακτήρας, τόσο συναρπαστικός που σίγουρα ελπίζουμε πως θα ξαναδιαβάσουμε περιπέτειά του
-PD James, The Guardian-


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Σελίδες: 560
Ημερ. έκδοσης: 25/05/2017
ISBN: 978-618-03-1152-5

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Με τις πόρτες ανοιχτές / περίληψη:
Για τον σωστό άνθρωπο, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές...

Ο Μάικ Μακένζι είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολύ χρόνο στη διάθεσή του και τον διάβολο στην ψυχή του. Αναζητά κάτι να τον συναρπάσει, κάτι που μπορεί να δώσει νέο νόημα στην ύπαρξή του. Μια τυχαία συνάντηση σε μια δημοπρασία τού προσφέρει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία. Του προτείνουν να λάβει μέρος στη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος.
Ο στόχος: έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας.
Το κόλπο: να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τη ληστεία χωρίς κανείς να αντιληφθεί ποτέ ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα.

Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως στα βαθιά νερά του υπόκοσμου είναι πολύ εύκολο να πνιγείς...

«Ο βασιλιάς του αστυνομικού επιστρέφει με ένα καθηλωτικό βιβλίο
-The Independent-

«Πνευματώδες, περιπετειώδες, με εξαιρετικό ρυθμό, ανατροπές και απολαυστικούς διαλόγους
-The Times-

«Διάβασα το βιβλίο μια καυτή μέρα σε μια ελληνική παραλία. Όλο κάτι άλλο ήθελα να κάνω -να βουτήξω στη θάλασσα, να πιω καμιά μπίρα, να φορέσω κάνα καπέλο- αλλά το ανέβαλλα μέχρι να τελειώσω το κεφάλαιο, ώσπου χωρίς να το πολυκαταλάβω, τελείωσα το βιβλίο
-Andrew Marr, Guardian-

«Ο κόσμος του Ρέμπους από την ανάποδη. Ο Ίαν Ράνκιν το διασκεδάζει στήνοντας μια ιστορία από τη σκοπιά του εγκληματία
-Metro-

«Φανατικοί ή νέοι αναγνώστες του Ίαν Ράνκιν, σπεύσατε! Θα κλάψετε από το γέλιο αλλά και γιατί δεν θέλετε να τελειώσει
-Nhs Magazine-

«Το πιο διασκεδαστικό βιβλίο του Ράνκιν μέχρι σήμερα
-Irish Times-

«Ο Ράνκιν αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται τον Ρέμπους για να αφηγηθεί μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία
-Sunday Times-


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Σελίδες: 368
Ημερ. έκδοσης: 25/05/2017
ISBN: 978-618-03-1151-8

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Υπόθεση αίματος / περίληψη:
[...] Δύο μοιραίοι πυροβολισμοί, ένας τραυματισμός. Όχι... Τρεις μοιραίοι πυροβολισμοί... «Όχι».
Συνειδητοποίησε ότι είχε προφέρει δυνατά τη λέξη. Δύο μοιραίοι πυροβολισμοί, ένας τραυματισμός. Και στο τέλος ένας τελευταίος, μοιραίος πυροβολισμός. Το αίμα να τινάζεται στους τοίχους και στο πάτωμα. Αίμα παντού. Αίμα που έχει τις δικές του ιστορίες να πει...[...]

Ένα φρικτό φονικό σε ιδιωτικό σχολείο βόρεια του Εδιμβούργου: θύματα δύο δεκαεφτάχρονα αγόρια, θύτης ένας μοναχικός άνθρωπος, πρώην στρατιωτικός. Ένας άντρας που στο τέλος στρέφει το όπλο στον εαυτό του... Κανένα μυστήριο... πέρα απ’το γιατί.

Ο επιθεωρητής Ρέμπους, λόγω του στρατιωτικού παρελθόντος του, καλείται να αποκρυπτογραφήσει την προσωπικότητα του δολοφόνου, αλλά έχει πάλι μπελάδες: θεωρείται ύποπτος για το φόνο ενός κακοποιού που παρενοχλούσε τη φίλη και συνεργάτιδά του Σίβον Κλαρκ. Ο κλοιός κλείνει ολοένα γύρω από τον ιδιόρρυθμο επιθεωρητή, που πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του, ενώ ο δολοφόνος του σχολείου τον στοιχειώνει καθώς ανακαλύπτει πως όλα τα θύματα συνδέονταν μαζί του μέσα από ένα πλέγμα μυστικών και ενοχών σε μια υπόθεση στιγματισμένη από το αίμα...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Σελίδες: 528
Ημερ. έκδοσης: 25/05/2017
ISBN: 978-618-03-1153-2

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Σκελετοί στο κελάρι / περίληψη:
Ένας λαθρομετανάστης βρίσκεται δολοφονημένος σ'ένα δημοτικό, οικιστικό συγκρότημα του Εδιμβούργου: ρατσιστικό έγκλημα ή κάτι τελείως διαφορετικό; Εκτός από το φόνο, τον επιθεωρητή Ρέμπους τον απασχολούν βέβαια, και άλλα ζητήματα: το παλιό του αστυνομικό τμήμα έκλεισε και οι ανώτεροί του θα προτιμούσαν να βγει στη σύνταξη παρά να τον έχουν στα πόδια τους.

Ο Ρέμπους όμως δεν θα τους κάνει το χατίρι. Στο πλαίσιο της έρευνάς του, θα επισκεφθεί ένα κρατητήριο προσφύγων, θα συναλλαχθεί με τον βρομερό υπόκοσμο του Εδιμβούργου, και σχεδόν θα ερωτευτεί...

Στο μεταξύ, η συνεργάτιδά του η Σίβον έχει τα δικά της προβλήματα. Μια έφηβη το έσκασε απ'το σπίτι της κι η Σίβον καλείται να βοηθήσει την οικογένεια, που σημαίνει ότι θα βρεθεί πιο κοντά απ'ό,τι θα ήθελε στον ιστό ενός βιαστή.


Πώς συνδέονται όλα αυτά με το θέμα δύο σκελετών -μιας γυναίκας κι ενός νηπίου- που βρέθηκαν θαμμένοι κάτω απ' το τσιμεντένιο πάτωμα ενός κελαριού στην Κρεαταγορά;


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Σελίδες: 608
Ημερ. έκδοσης: 25/05/2017
ISBN: 978-618-03-1155-6

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Οι καταρράκτες / περίληψη:
Μια φοιτήτρια εξαφανίζεται στο Εδιμβούργο... Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε φοιτήτρια, είναι η κόρη ενός εξαιρετικά εύπορου και ισχυρού τραπεζίτη.

Ο επιθεωρητής Ρέμπους, βασισμένος στο αλάθητο ένστικτό του, είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για μια ακόμα επαναστατημένη νεαρή που θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών της. Η άκρη του νήματος ξετυλίγεται χάρη σε δύο στοιχεία: μια ξύλινη σκαλιστή κούκλα μέσα σ'ένα μικρό φέρετρο και ένα παιχνίδι ρόλων στο διαδίκτυο, το οποίο διευθύνει ένας μυστηριώδης γκουρού του κυβερνοχώρου. Παλιά μυστήρια του Εδιμβούργου συνδυάζονται με τα σύγχρονα κάτω από παράξενες περιστάσεις, χάρη στην επιμονή του δύστροπου επιθεωρητή Ρέμπους.

Ο Ίαν Ράνκιν δίνει έξοχα τη συναρπαστική πλοκή, και το Εδιμβούργο ρίχνει τη βαθιά γοτθική σκιά του σ'αυτή την ιστορία αναβίωσης του κακού.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Μετάφραση: Γιώργος Τζήμας
Σελίδες: 664
Ημερ. έκδοσης: 25/05/2017
ISBN: 978-618-03-1154-9
Μοιράσου το άρθρο: :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2017. BOOKNIA - All Rights Reserved
Created by Net Promotion Web Team | Published by Panos Melas |
Proudly powered by NET PROMOTION